Το μήνυμα του Μεγάλου Κανόνος, τόνισε ο σεπτός Ποιμενάρχης, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ενώ κάλεσε τους πιστούς, με πίστη και ψυχικό σθένος, να διαβούν τον δύσβατο και ανηφορικό πνευματικό δρόμο που οδηγεί στην Σωτηρία και την Βασιλεία των Ουρανών.

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος επισκέφθηκε την Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, όπου τον υποδέχθηκαν ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Γρηγόριος Βαλτογιάννης, και τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας

Ακολούθως, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος. Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Μεγάλο Κανόνα, που συντάχθηκε από τον Άγιο Ανδρέα αρχιεπίσκοπο Κρήτης, και στον οποίο γίνεται μία παρουσίαση της τραγικής κατάστασης του Ανθρώπου, της πτώσεως και της αμαρτίας του, καθώς και η θερμή παρακίνησή του να μετανοήσει και να επιστρέψει κοντά στον ζώντα και αληθινό Θεό. Το μήνυμα του Μεγάλου Κανόνος, τόνισε ο σεπτός Ποιμενάρχης, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ενώ κάλεσε τους πιστούς, με πίστη και ψυχικό σθένος, να διαβούν τον δύσβατο και ανηφορικό πνευματικό δρόμο που οδηγεί στην Σωτηρία και την Βασιλεία των Ουρανών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.