Με τη δέουσα ιεροπρέπεια, κατάνυξη και ευλάβεια, ετελέσθη και φέτος, το απόγευμα της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής έτους 2022 στο Ναό μας, η Ακολουθία του Όρθρου του Επιταφίου Θρήνου του Κυρίου μας Χριστού.

Τα λαοφιλή Εγκώμια έψαλαν ενώπιον του Παναγίου Τάφου Του, μαζί με τον εφημέριο π. Καλλίνικο και τους ιεροψάλτες του Ναού μας, κ. Προκόπιο και κ. Βλάσιο, ομάδα ευλαβών γυναικών που προετοιμάσθηκαν καταλλήλως για τον σκοπό αυτό. Κατά το «Έραναν τον τάφο αι μυροφόροι μύρα…», ο ιερεύς ράντισε το Σώμα Του με άρωμα και επέρριψε τα κατάλληλα άνθη, που μέχρι τότε έφεραν σε καλάθια οι διακονητές του Ναού.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Επιταφίου από το Ναό και η περιφορά αυτού στην οδό Κιθαιρώνος, με μεγάλο πλήθος ευλαβών πιστών να ακολουθεί προσευχόμενο. Την κατάνυξη της περιφοράς, συνόδευσε και η παρουσία των κατοίκων της ως άνω οδού, οι οποίοι άναψαν τα φώτα των οικιών τους και θυμίαμα.

Με την επιστροφή στο Ναό, ακολούθησε το προσφιλές πέρασμα των ενοριτών και προσκυνητών κάτω από το ιερό κουβούκλιο του Επιταφίου, που συμβολίζει την κάθοδο στον Άδη, εν συνεχεία ανεγνώσθη η προφητεία του Προφήτου Ιεζεκιήλ για την Ανάσταση, ο Απόστολος και το Ευαγγέλιο και τέλος το «Δι’ ευχών».

Η Ακολουθία του Εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, θα ξεκινήσει αύριο Μ. Σάββατο στις 07:00 το πρωΐ και η Αναστάσιμη Παννυχίδα στις 11 το βράδυ.

Καλή Ανάσταση. Και του χρόνου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.