Πανίερος Ναός της Ευαγγελιστρίας Τήνου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρου του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου), υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού, με τη συμμετοχή του Βουλευτή των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φιλ. Φόρτωμα, της Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τήνου, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Προέδρων και Μελών Συλλόγων και Φορέων και πληθύος ευλαβών Χριστιανών, Τηνίων και προσκυνητών.

Σε όλους διενεμήθησαν εκ του Ιερού Ιδρύματος φυλλάδια με τα Εγκώμια ώστε όλοι να ψάλλουν τα Εγκώμια.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε λιτανεία του Επιταφίου στις οδούς της πόλεως Τήνου προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, των ιεροπαίδων και ιεροψαλτών και με τη συμμετοχή των Ιερέων, των τα πρώτα φερόντων και των ευλαβών Χριστιανών.

Στην πλατεία “Παντανάσσης” όπου συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι όλων των ενοριών της πόλεως Τήνου, αναπέμφθη δέησις και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Στη συνέχεια ο Επιτάφιος διήλθε ανά τις οδούς της πόλεως μέχρι και το κοιμητήριο όπου ανεπέμφθη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.