Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης, τελέσθηκε χθες Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου και η περιφορά του, στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προέστη κατά την Ακολουθία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Οι χοροί των Ιεροψαλτών απέδωσαν με τρόπο μελωδικό και κατανυκτικό, τόσο τα τροπάρια της Ακολουθίας, όσο και τις τρείς στάσεις των Εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε ότι η θυσία του Χριστού αποτελεί ύψιστη έκφραση της αγάπης Tου, για να σωθούν οι άνθρωποι από την αμαρτία και τον θάνατο, ώστε να ξαναβρούν το αληθινό νόημα της ύπαρξής τους. «Ο θάνατος Tου Θεανθρώπου είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη της φιλανθρωπίας Tου, για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους», τόνισε χαρακτηριστικά. Ευχήθηκε δε υγεία σε όλους και καλή Ανάσταση.

Παρέστησαν ο πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.