Ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, χοροστάτησε το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Malvern της Μελβούρνης.

Τον Επίσκοπο πλαισίωσαν ο Ιερατικώς Προϊστάμενος π. Γεώργιος Αδαμάκης και ο π. Δημήτριος Δρούγας, ενώ παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Κατά το κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως, αφού μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, μοιράστηκε ορισμένες προσωπικές του πνευματικές εμπειρίες που συνδέονται με το σεπτό πρόσωπο της Παναγίας.

Το ίδιο απόγευμα, ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί» στο Northcote της Βικτώριας.

Εν συνεχεία, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote.

Το ψαλτήρι κόσμησαν οι καθηγητές και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος διαβίβασε στο εκκλησίασμα την ευλογία και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ενώ μίλησε καταλλήλως για το σεπτό πρόσωπο της Παναγίας, τονίζοντας τη ζωντανή παρουσία της στις ζωές μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.