Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με κάθε εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα τελέσθηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με τη συμμετοχή, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου, του Πανοσιολ. Ιεροκήρυκος, ο οποίος εκήρυξε τον θείον λόγον, του Κληρικού από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων π. Αθανασίου Γασπαράτου και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Μοναχή εκ της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγ. Νεκταρίου Όσσης Λαγκαδά, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος ευλαβών προσκυνητών από όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αικατερίνη, Λάρισα, Αττική, Πλαταμώνα κ.α.) και το εξωτερικό.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου προς όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς.

Τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Μάριου Κυριάκου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.