Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος προέστη της Ακολουθίας των Παθών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Μητροπολιτικού ναού π. Ιωάννου Λιγνού και του Διακόνου π. Αθανασίου. Αφού ανέγνωσε το πρώτο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ακολουθίας έψαλλε από του θρόνου τους θεσπέσιους υμνολογικούς ύμνους της ακολουθίας.

Μετά την ανάγνωση του πέμπτου Ευαγγελίου εξήλθε μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα του ιστορικού Ναού της πόλεως ο Εσταυρωμένος και στερεώθηκε στο μέσο του Ναού προς προσκύνηση από τις εκατοντάδες πιστών χριστιανών που είχαν κατακλύσει το ναό και τον περίβολο του τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ έψαλλαν μελωδικώς τους θεσπέσιους ύμνους της ακολουθίας ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδη μετά της χορωδίας του.

Στην ακολουθία παρέστησαν πάντες οι τοπικοί άρχοντες με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπο Αναστασιάδη μετά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστου Μποσμπότη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Βουλευτών Νομού Καβάλας κ. Ιωάννου Πασχαλίδη και κ. Μακάριου Λαζαρίδη.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα τα δέοντα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.