Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε κατά την Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου «των Ψαριανών» Ερμουπόλεως, με την παρουσία πολλων πιστών, Σύριων και παρεπιδημούντων παραθεριστών, οι οποίοι προσήλθαν τηρούντες τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μέσα στην αβεβαιότητα και την ανησυχία των ημερών, έρχεται ο Δεκαπενταύγουστος να μας δώσει ελπίδα και απάντηση στους φόβους μας: Απάντηση είναι η πίστη και η εμπιστοσύνη μας στη Χάρη του Θεού και ελπίδα μας είναι η Παναγία, που έτεκε την ελπίδα του κόσμου!

Και εφέτος», προσέθεσε, «η Παναγία μας καλεί στη Γεθσημανή του κάθε Ναού, να συμψάλουμε με τους Απόστολους “και Σε μεσίτριαν έχω προς τον Φιλάνθρωπον Θεόν… παρακαλώ Σε, Παρθένε, βοήθησόν με εν τάχει“.
Σαν να ήξερε ο Υμνογράφος ότι θα υπάρξουν καταστάσεις στη ζωή των πιστών, στις οποίες είναι επιτακτική και άμεση η ανάγκη βοήθειας από τη Θεοτόκο!»

Και κάλεσε τους πιστούς να προσέρχονται στους Ναούς, να εναποθέτουν στο Ωμοφόριο της Θεοτόκου τους φόβους και τις αγωνίες τους, να αρύονται απ’ Αυτήν θάρρος και δύναμη και να προσεύχονται όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τους άλλους, όσους δεν προσέρχονται στην Εκκλησία.
Ευχαρίστησε τέλος και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Αλέξανδρο Τσιουχάρη, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κοντό και τον Διάκονο για την πολυετή και ευδόκιμο διακονία τους προς αυτόν, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες, και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να εορτάσουν χαρούμενοι, με Ειρήνη και υγεία την προσιούσα μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.