Στην Ιερά νήσο Τήνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε διαδοχικά και τέλεσε την ακολουθία των χαιρετισμών στον Πανίερο ναό της Ευαγγελιστρίας και εν συνεχεία στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στο χωρίον Τριαντάρος.

Στο Ναό της Ευαγγελιστρίας συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, οι Ιερείς και Διάκονοι του Πανίερου Ναού, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Υγείας και Υποθηκοφύλαξ, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και πλήθος ευλαβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η οποία και πάλι άνοιξε το βήλον της Ωραίας Πύλης της και παρεκάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για την κατάπαυση του πολέμου στις γείτονες ομόδοξες χώρες μας και την ειρήνευση του κόσμου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωρίον Τριαντάρος στον γενέθλιο τόπο του Εθνοϊερομάρτυρος Αμβροσίου Επισκόπου Μοσχονησίων, όπου έτυχε ενθέρμου υποδοχής από τους ευλαβείς Χριστιανούς του Τριαντάρου.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο της θείας οικονομίας και πως η Παναγία παραμένει αεί μεσιτεύουσα προς τον Θεόν και ότι είναι η πρέσβειρα όλων των ανθρώπων ως μητέρα, καθώς και στην τιμή που έχει το χωρίον αυτό εφέτος λόγω της επετείου των 100 χρόνων από της Μικρασιατικής Καταστροφής και του μαρτυρικού θανάτου που υπέστη ο Επίσκοπος Μοσχονησίων Αμβρόσιος Πλειανθίδης ο οποίος έλκει την καταγωγή από τον Τριαντάρο και ευχήθηκε στον Εφημέριο και σε όλους τους Χριστιανούς για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου, ο Πρόεδρος της ΤΚ Τριαντάρου κ. Δημήτριος Λούβαρης, ο Λιμενάρχης Τήνου, η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Τήνου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριανταριτών κ. Στέφανος Λούβαρης, το μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.

Ακολούθως παρετέθη παραδοσιακή δοχή κατά το έθος της Τήνου.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.