Εκοιμήθη, χθες Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, ο Ιερομόναχος Καλλίνικος Ιβηρίτης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Με ανακοίνωση της η Αγιορειτική Εστία αναφέρεται στην σημαντική προσφορά του μακαριστού Γέροντα στην ανάδειξη των πολιτιστικών “Θησαυρών του Αγίου Όρους.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Ο Γέρων Καλλίνικος διετέλεσε για επτά φορές Πρώτος της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, υπήρξε αντιπρόσωπος της Μονής Ιβήρων στην Ιερά Κοινότητα για πολλά χρόνια, ενώ βρέθηκε και σε άλλες θέσεις και επιτροπές του Αγίου Όρους.

Σημαντική ήταν θητεία του ως μέλος της κοινής επιτροπής μεταξύ του Αγίου Όρους και του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η οποία είχε επωμιστεί το έργο της προετοιμασίας και οργάνωσης της μεγάλης έκθεσης “Θησαυροί του Αγίου Όρους” στο πλαίσιο της Θεσσαλονίκης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 1997.

Ο ρόλος του στην εν λόγω επιτροπή ήταν άκρως σημαντικός, καθώς με την σοφία και την αποφασιστικότητα του, συνέβαλε στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που προέκυπταν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της. Ακολούθως, διαδραμάτισε έναν ουσιαστικό ρόλο στην δημιουργία της Αγιορειτικής Εστίας και διετέλεσε για πολλές θητείες ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου, θέτοντας τις ισχυρές βάσεις για την μελλοντική της λειτουργία.

Καλό Παράδεισο να έχει. Αιωνία του η μνήμη”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.