Ευλογία της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου μας

Με αισθήματα χαράς ο Μητροπολίτης Κοζάνης ανακοίνωσε ότι ο περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης το εσπέρας της Πέμπτης, 28ης Σεπτεμβρίου 2023, θα υποδεχτεί την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Η Κοζάνη υποδέχεται την Αγία Ζώνη στις 28 Σεπτεμβρίου

Το Θεομητορικό Κειμήλιο, το οποίο θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ, θα παραμείνει στην Κοζάνη έως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την ενορία.

Στα Ιωάννινα η Αγία Ζώνη από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, 2 με 7 Οκτωβρίου

Στη συνέχεια την Αγία Ζώνη, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας θα υποδεχτεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Η επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης θα πραγματοποιηθείς στις 5 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα και θα παραμείνει για προσκύνημα στον Ιερό Ναό έως το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.

Μετά την επίσημη υποδοχή θα ακολουθήσει Δοξολογία και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους πιστούς να προσέλθουν να προσκυνήσουν το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο της Παναγίας από τον επίγειο βίο Της και να λάβουν την ευλογία Της.

Στη Λεμεσό μετά από 34 χρόνια η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, θα εξέλθει από το Άγιον Όρος και πάλι τον Φεβρουάριο του 2024 προς ευλογία των πιστών της Κύπρου. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, τον προσεχή Φεβρουάριο 2024, μετά από 34 χρόνια, η πόλη της Λεμεσού θα υποδεχτεί από το Άγιον Όρος την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ανακοίνωσε πως η Αγία Ζώνη θα έλθει προς ευλογία και στην επαρχία Αμμοχώστου.

Επειτα από τη θετική ανταπόκριση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ στο αίτημα του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου για την έλευση του θεομητορικού κειμηλίου και στην επαρχία Αμμοχώστου η Αγία Ζώνη θα βρίσκεται για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι από τις 5 μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2024

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.