Παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Τα Ιερά Λείψανα μετέφεραν απο το ΓΕΕΘΑ Στρατιωτικοί Ιερείς και τα υποδέχθηκε έμπροσθεν του ιερού προσκυνήματος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του προσκυνηματικού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνό Δαμιανάκη, κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και όμορων Ενοριών.

Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή τα Ιερά Λείψανα κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας υπό τους ήχους Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, συνοδεία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα προέρχονται από τα φυλασσόμενα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι, τα οποία είχαν προσφερθεί στην Αρχιεπισκοπή της Σιένα, ως μαρτυρεί το πιστοποιητικό αυθεντικότητας που υπογράφει ο Αρχιεπίσκοπος της Σιένα Tiberio Borghese το 1780.

Στην συνέχεια τελέστηκε Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσία του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Μίχου, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια παραμονής των Ιερών Λειψάνων στον Ιερό Ναό έως την Δευτέρα 22 Απριλίου, ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.