ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ανήμερα της εορτής (14/10/2022 – 1 Οκτωβρίου με το Π.Ε.) της τιμίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Παρακλητικό {καθεδρικό} Ναό του Αγίου Νικολάου στην πόλη Κλαϊπέδα (Кла́йпеда) των 150.000 κατ. η οποία πόλη είναι το λιμάνι της Λιθουανίας στην Βαλτική, βόρεια του Καλίνινγκραντ.

Χοροστάτησε ο Βικάριος της Μητρόπολης Βίλνιους και Λιθουανίας, Θεοφιλέστατος επσκ. Τρακαϊσκης (Тракайский ) κ. Αμβρόσιος. Μαζί του συλλειτούργησαν ο πρωθιερέας Γρηγόριος, ο ηγούμενος Νέστωρ ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος και ο διάκος Ιωάννης.

Ο κ. Αμβρόσιος κήρυξε τον θ. λόγο, απευθύνθηκε στους ενορίτες με χαιρετισμό και τους συνεχάρη για την ημέρα της εορτής. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε πέριξ του ναού λιτανεία και αγιασμός.

Ο 45χρονος Επίσκοπος είναι Λευκορώσος στην καταγωγή σπούδασε Οικονομικα & Θεολογία στην Μόσχα. Μετατέθηκε ως πρεσβύτερος από την εκκλησιαστική επαρχία Βιασμά της Ρωσίας και το 2019 εντάχθηκε στον κλήρο της Λιθουανίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ελλάδα η Αγία Σκέπη τιμάται στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του 1952, ώστε η εορτή να συμπίπτει με τη Εθνική μας παλιγγενεσία.

Επίσης Θεία Λειτουργία έγινε στην πόλη Κάουνας από τον πρωθιερέα π.Νικόλαο, αρχιερατικό επίτροπο της περιοχής, συνοδευόμενος από τον εφημέριο π. Igor Rinkevich, και τον Διάκονο Κωνσταντίνο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.