Ι.Μ. ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Η Κάλυμνος υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα την Τιμία Κάρα και την Ιερά Εικόνα της Οσίας Μητρός Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος, προστάτου και ευφόρου της νήσου Λέρου, το τριήμερό 13 έως 15 Απριλίου.
Άφιξη της Τιμίας Κάρας της Οσίας Γαβριηλίας
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, στις 3:30΄ το μεσημέρι του Σαββάτου (13-4-2024), η Τιμία Κάρα αφίχθη στην Κάλυμνο από τη Λέρο με το δρομολόγιο του «καταμαράν» συνοδευομένη υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Μαζί με τον Θεοφιλέστατο συνταξίδευσαν για τις τριήμερες εκδηλώσεις ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος μετά του Αρχιερατικού Επιτρόπου της υμετέρας Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Τιμοθέου Αγγελή, του Προηγουμένου της Ι. Μονής Πάτμου αρχιμ. Αμφιλοχίου Καμίτση και του γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Γεωργίου Χρυσούλη.

Στον λιμένα της Καλύμνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, περιστοιχιζόμενος υπό σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου, τις τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών, υπεδέχθη με τον προσήκοντα σεβασμό την Τιμία Κάρα, την Ιερά Εικόνα της Οσίας, καθώς και τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο, τον Θεοφιλέστατο κ. Στέφανο και τους λοιπούς προσκεκλημένους.

Ακολούθως σχηματίστηκε Ιερά Πομπή προπορευομένου του περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου και των εξαπτερύγων, με τον Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιο κρατώντας την Αγία Κάρα, και με την συνοδεία σύμπαντος του Ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών, των προσκόπων, με την εικόνα της Οσίας Γαβριηλίας να βαστάζουν στρατιώτες, και με πλήθος πιστών να ακολουθούν, με κατεύθυνση τον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής που ακολούθησε η πομπή, της παραλιακής του λιμένος και μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό, πλήθος κόσμου ασπάστηκε την Τιμία Κάρα και την Ιερά Εικόνα της Οσίας.

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός
Το απόγευμα στις 6:00΄, στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Μητροπολιτικό Ναό της Καλύμνου τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, συγχοροστατούντων του Σεβαμσιωτάτου κ. Παϊσίου, του Θεοφιλεστάτου κ. Στεφάνου, πλαισιωμένων υπό του αρχιμ. Τιμοθέου Αγγελή, του αρχιμ. Αμφιλοχίου Καμίτση και του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Στα Ιερά Αναλόγια έψαλλαν κατανυκτικά οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Εμμανουήλ Γιαμαίος (δεξιό αναλόγιο) και Παναγιώτης Κουλιανός (αριστερό αναλόγιο).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.