ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ένας από τους βασικούς στόχους της Ιεραποστολής είναι η διάδοση του λόγου του Θεού, η διάδοση της Αγίας Γραφής. Ωστόσο, η δυνατότητα να έχουν όλη στα χέρια τους το ιερό κείμενο δεν είναι πάντα εφικτή. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η στήριξη των υπόλοιπων αδελφών. Αυτό συνέβη και για τους Ορθοδόξους της Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, οι οποί, με τη στήριξη αδελφών από την Ελλάδα, έχουν πλέον στα χέρια τους την Αγία Γραφή στα Σουαχίλι.

Για την ενέργεια αυτή η Ιερά Επισκοπή ευχαρίστησε θερμά τους δωρητές. “Δέκα ευρώ για μια Αγία Γραφή. Με την έκκληση αυτή που κάναμε πριν ένα μήνα είχε σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 1.100 ευρώ και να αγορασθούν 100 Άγιες Γραφές. Οι πρώτες μάλιστα διανεμήθηκαν στους σπουδαστές του Ορθοδόξου Κολλεγίου Μουάνζας “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” και θα δοθούν και στους Ιεροσπουδαστές και στους Κατηχητές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ορθόδοξη μετάφραση της Αγίας Γραφής στα Σουχίλι και γι’ αυτό χρησιμοποιούμε την μετάφραση της Βιβλικής Εταιρείας. Οι Ορθόδοξοι αγαπούν πολύ την Αγία Γραφή και την αναζητούν. Δυστυχώς είναι σπάνια πολυτέλεια. Υπάρχει μόνο μια Αγία Γραφή στην Ενορία. Οπότε η απόκτηση Αγίας Γραφής είναι όνειρο! Η προσπάθεια θα συνεχισθεί. Να αποκτήσει κάθε ορθόδοξη οικογένεια και μια Αγία Γραφή”, αναφέρει ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος.

Οι αιρέσεις και η πλάνες σκορπίζουν, όπου οι Ορθόδοξοι μελετούν Γραφή. “Η άγνοια των Γραφών είναι βάραθρο μέγα”, φωνάζει ο Ιερός Χρυσόστομος .

“Άγνοια της Γραφής είναι άγνοια του Χριστού. Άγνοια της Γραφής είναι άγνοια της Εκκλησίας. Άγνοια της Γραφής τελικά είναι άγνοια της Ορθοδοξίας”, τονίζει ο Θεοφιλέστατος Ιεραπόστολος Επίσκοπος Μπουκόμπας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.