«79 ολόκληρα έτη συμπληρώθηκαν από τον Μάιο του 1941, όταν στο ηρωïκο νησί της Κρήτης έλαβε χώρα η Μάχης της Κρήτης, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας, για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Συνεχίζοντας η ίδια ανακοίνωση, αναφέρει: «Η αγάπη των Ελλήνων και δη των Κρητικών για την ελευθερία είναι ανά τους αιώνες γνωστή και απροϋπόθετη. Ο Εθνικός ύμνος αποτελεί ύμνο προς την ελευθερία. Οι πράξεις απόκτησης και διατηρήσεως της ελευθερίας τους, έχουν γίνει παγκόσμιο σύμβολο. Οι συνέπειές τους ξεπερνούν την παρούσα ζωή.

Ως υπέρτατη αξία ζωής, διαποτίζει την ύπαρξή τους και νοηματοδοτεί το θάνατό τους. Σύσσωμοι οι Κρητικοί, με λιγοστά μέσα πολέμησαν γενναία, ηρωικά. Αψήφησαν την υπεροπλία του αντιπάλου. Αψήφησαν τη λογική του δυνατού. Δε θεώρησαν τη ζωή τους ανώτερη της Πατρίδος.

Σύμμαχοι και συναγωνιστές από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, στάθηκαν αρωγοί. Μετά πολλών Αυστραλών στρατιωτών, 671 Νεοζηλανδοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί Μαορί κείτονται στην ιερή γη της Κρήτης. Αιώνια η ευγνωμοσύνη μας για τη θυσία τους».

Ενώ καταλήγει: «Χρέος μας, η διατήρηση της φλόγας στο καντήλι του Χριστού για την ανάπαυση της ψυχής τους και της φλόγας της ελευθερίας στην καρδιά μας, έτοιμη να φουντώσει όταν οι καιροί το απαιτήσουν. Η μεγαλύτερη τιμή για τη θυσία τους είναι η υιοθέτηση του φρονήματός τους».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.