Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Λευκάκια Ναυπλίου, με την ευκαιρία της ανάμνησης της ανακομιδής του Ιερού λειψάνου του Αγίου.

Στα πλαίσια των εορτασμών η Μητρόπολη Αργολίδος διοργάνωσε Ιατρικό Επιστημονικό συνέδριο σε συνεργασία με τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αργολίδος με τίτλο: ”Σύγχρονοι ποιμαντικοί και ιατρικοί προβληματισμοί”.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον εφημέριο του Μητροπολιτικού παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά, π. Δημήτριο Κρουσταλάκη, τους βουλευτές Γ.Ανδριανό και Γ.Μανιάτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος, Κ.Κατσαρός, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλ. Α.Κατσουλάκου και το μέλος του οδοντιατρικού συλ. κα. Μαύρου.

Κατόπιν μίλησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος με θέμα: ”Η αγάπη ως κινητήριος δύναμη της ζωής”.
Ακολούθησε εισήγηση από τον Καθηγητή Χειρουργικής Γ. Παπαγεωργίου με θέμα ”Ο Άγιος Λουκάς ως χειρούργος”

Και ακολούθησε εισήγηση από τον Ιωάννη Γκούβερη Παθολόγο – Αγγειολόγο με θέμα την ”Μηχανική Υποστήριξη παράταση ζωής ή παρεμπόδιση”.
Το συνέδριο έληξε τις εργασίες του με συζήτηση πάνω στα Ιατρικά θέματα.

Πριν το συνέδριο τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, για τους λειτουργούς Υγείας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 ο Μητροπολίτης Αργολίδος τέλεσε την ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.