Σήμερα το πρωΐ, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφίχθη στη Βουδαπέστη και έγινε δεκτός μετά πολλών τιμών από τον Εξοχ. κ. Zsolt Semjén, Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, με τον οποίο ο Παναγιώτατος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, επικεφαλής κληρικών της Μητροπόλεως. Παρών και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, βοηθός της Μητροπόλεως Αυστρίας.

Ο Πατριάρχης μετέβη στην Βουδαπέστη για να παραστεί και να ομιλήσει στο Διεθνές Ευχαριστιακό Συνέδριο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Πατριάρχης θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση της χώρας για θέματα της Πατριαρχικής Εξαρχίας στην Ουγγαρία και θα θεμελιώσει τον ναό των Τριών Ιεραρχών στους χώρους ακινήτου το οποίο η Κυβέρνηση δώρισε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις ανάγκες της Εξαρχίας.

Την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, στις 9 π.μ., ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βουδαπέστη.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλαξ των Πατριαρχείων.

ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.