Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προσγειώθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα Χίου “Όμηρος” σήμερα το μεσημέρι. Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, τον υποδέχθηκε στο νησί στην έδρα της Μητρόπολης όπου ανταλλάχθηκαν θερμοί χαιρετισμοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει Θεία Λειτουργία την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, στη μνήμη των Χίων Πατριαρχών Ιωακείμ Β’ και Δ’ καθώς και Κωνσταντίνου του Ε΄ του Βαλιάδη.

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πλαίσιο ειδικής τελετής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος θα επισκεφθεί την Κιβωτό του Κόσμου, την οποία επισκέφτηκε και πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, που ιδρύθηκε από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου ως απάντηση στα αυξανόμενα προβλήματα που ταλαιπωρούν εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα παιδιά στην Ελλάδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.