Να κάνει συμμέτοχους τους προσφυγικής καταγωγής Έλληνες επιθυμεί η ΑΕΚ, η οποία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους έχουν κειμήλια από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Ανατολική Θράκη, τον Πόντο, την Καππαδοκία και την Ιωνία, και επιθυμούν να τα προσφέρουν.

Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης και να αναδείξει τον πολιτισμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

«Το κάθε κειμήλιο θα εκτεθεί με σύγχρονα μέσα για να γίνει κτήμα όλων των Ελλήνων» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι το νέο πολιτιστικό ίδρυμα –που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού– θα στεγάζεται σε αυτόνομο χώρο στο γήπεδο της Αγια-Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες.

«Ας κάνουμε όλοι μαζί ένα όνειρο των προγόνων μας πραγματικότητα, αλλά και το χρέος μας στις επόμενες γενιές» σημειώνεται.

Τη συλλογή των κειμηλίων έχει αναλάβει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» (τηλ.: 210 6855850 και e-mail: [email protected]).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.