Στιγμές ευτυχίας βιώνει ξανά, δυο περίπου χρόνια μετά τον θάνατο της 7χρονης Αναστασίας η Ξένια Πρεζεράκου.

Πιο συγκεκριμένα, η αδερφή της Έρρικας Πρεζεράκου με μια μακροσκελή συγκινητική ανάρτηση την ημέρα που η Αναστασία θα είχε τα γενέθλιά της, επέλεξε να κάνει γνωστό ότι με τον σύζυγό της Ηλία Τριανταφυλλάκη έγιναν ξανά γονείς, αποκτώντας έναν γιο.

320869765_556779149274391_2327917269778794171_n
Η ανάρτηση της Ξένιας Πρεζεράκου

«Σεπτέμβρης 11 2013. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα των παιδιών στο σχολείο, σήμερα η Αναστασια μας θα πήγαινε Πέμπτη Δημοτικού, θα ήταν τόσο χαρούμενη που θα συναντούσε τους συμμαθητές της και θα λέγανε για τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες. Σήμερα όμως είναι μια μέρα μουδιασμένη, πολύς κόσμος, πολλά παιδιά δεν θα μπορέσουν να πάνε στα σχολεία τους, κάποιοι συνάνθρωποι μας είναι αντιμέτωποι με την απώλεια των ανθρώπων τους, των σπιτικών τους και του βίου τους. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που απλώνουν το χέρι τους να βοηθήσουν , να στηρίξουν αυτόν που πονάει.

Έτσι σε εμάς, βρέθηκε στο δρόμο μας ο Δρ Ioannis Kalogirou που έδωσε όλη την φροντίδα του και σαν προσωπικό του στοίχημα ανέλαβε να μας βοηθήσει να έρθει ένα νέο μέλος στην οικογένεια μας. Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα χρειάστηκε η πολύτιμη συνεισφορά πολλών καλών ανθρώπων που στήριξαν με επαγγελματισμό και ανθρωπιά , δυο τραυματισμένους γονείς.

Anastasia Nomikou ήσουν πάντα εκεί , με υπομονή και συνέπεια. Κωνσταντίνα Νούσια ήσουν η δύναμη μας, ο καθοριστικός παράγοντας ώστε να μην δημιουργηθεί ακόμα μια τραυματική εμπειρία, σεβόμενη την κατάσταση και μπαίνοντας μπροστά σε κάθε δυσκολία.

Ilona Tsipoura ήσουν η ήρεμη βοηθός , το απαλό χάδι και η συνεχής αθόρυβη παρουσία. Δρ Σταύρος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ο άνθρωπος πίσω από κάθε δύσκολο γυναικολογικό χειρουργείο – υπέρ πολύτιμος).

Τέλος ευχαριστούμε τον Όμιλο Ιασώ Iaso General για την εξαιρετική φιλοξενία και παροχή ιατρικής φροντίδας. Σας ευχαριστούμε όλους που αυτή την στιγμή έχουμε στην αγκαλιά μας τον αδερφό της Αναστασίας» έγραψε η Ξένια Πρεζεράκου.

Μικρή Αναστασία – Χρονικό

Η μικρή Αναστασία διαγνώστηκε με την πλέον πιο επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg, (διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους), με ιδιαίτερα δυσμενή πρόγνωση.

Στην Ελλάδα οι γιατροί είπαν ότι της απομένουν έξι μήνες ζωής. Τότε οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, έψαξαν παντού για αντίστοιχες περιπτώσεις με αυτή της Αναστασίας και βρήκαν παράθυρο ελπίδας σε μια κλινική στο Χιούστον του Τέξας με μεγάλη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια. Στη συνέχεια, την μετέφεραν στη Νέα Υόρκη που τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

Το κόστος για τη θεραπεία ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό.

Στα μέσα Νοέμβριου 2020 η μητέρα της μικρή Αναστασίας, Ξένια δήλωνε από τις ΗΠΑ: «Ξεκινήσαμε τις θεραπείες από την προηγούμενη Πέμπτη. Σιγά- σιγά προσπαθεί να προσαρμοστεί το σώμα της στις θεραπείες γιατί είναι νωρίς ακόμα. Είμαστε στο Τέξας στο Χιούστον. Εδώ μας έδωσαν ένα 35% επιτυχία. Ακούγεται λίγο, αλλά μπροστά στο 0% που μας έδωσαν στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα χρειαστούμε 3-4 εβδομάδες να κάνουμε μαγνητική για να δούμε πώς ανταπεξέρχεται ο όγκος στη θεραπεία. Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας, θα χρειαστούμε γερό στομάχι. Θα είναι δύσκολες εβδομάδες που χρειάζονται γερό στομάχι».

Η θεία της μικρής Αναστασίας, Έρρικα Πρεζεράκου είχε δηλώσει: «Η αδερφή μου είναι πολύ θαρραλέα. Περνάμε από φάσεις που μας λένε να μην ανησυχούμε και ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό μας μιλούν για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Έχει DIPG. Έχουν ζήσει μόνο 9 παιδιά στον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί γιατροί στην Αμερική, που λένε να αφήσουμε το παιδί να απελευθερωθεί. Και εκεί η αδερφή μου… Προσευχόμαστε συνέχεια, ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί τι μπορεί να γίνει και ποιο είναι το καλύτερο για αυτό το παιδί».

Τελικά η μικρή Αναστασία έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.