Βγήκε άρθρο στη «Hurriyet», που λέει πως η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί και η απόφαση του ΣτΕ της Τουρκίας θα ανακοινωθεί αύριο, 10 Ιουλίου

Σύμφωνα με το άρθρο του Αμπντουλκαντίρ Σελβί, το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας φέρεται να έχει αποφασίσει το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως μουσουλμανικό τζαμί για τακτική μουσουλμανική λατρεία, ενώ η κατά τον ίδιον ομόφωνη απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο!

«Αύριο είναι μια ιστορική μέρα στον αγώνα για την Αγία Σοφία. Η κοινή γνώμη περιμένει να διορθωθεί ένα ιστορικό λάθος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος της τουρκικής «Hurriyet».

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας συνεδρίασε στις 2 Ιουλίου με θέμα τη μετατροπή ή μη της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η συνεδρίαση είχε διαρκέσει μόλις 17 λεπτά και, όπως είχε γίνει γνωστό, η επίσημη απόφαση θα εκδοθεί εντός 15 ημερών.

Η υπόθεση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ξεκίνησε μετά το αίτημα του συλλόγου «Στήριξης Αρχαίων Μνημείων και Περιβάλλοντος» που ζήτησε να εξεταστεί αν είναι αυθεντική ή πλαστή η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο. Εάν η προσφυγή γίνει δεκτή, τότε θα αρχίσει η προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, εφόσον θα ακυρωθεί το διάταγμα μετατροπής της σε μουσείο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.