Αντί λοιπόν για μια επικαιροποιημένη υγειονομική στρατηγική στη νέα φάση, με προτεραιότητα ένα αξιόπιστο και πειστικό restart των εμβολιασμών, την καλή επιδημιολογική επιτήρηση και προνοσοκομειακή διαχείριση, καθώς και την έγκαιρη προετοιμασία του ΕΣΥ με εμπλοκή των ιδιωτικών κλινικών στα περιστατικά covid, η κυβέρνηση επιμένει στην λογική της ατομικής ευθύνης και στην αποτυχημένη και διχαστική γραμμή της "ελευθερίας" και των «προνομίων» για τους εμβολιασμένους. Έτσι όμως υπονομεύεται η αξιοπιστία της συνολικής διαχείρισης, δεν προκύπτουν κοινωνικές συναινέσεις και, φυσικά, δεν επιτυγχάνεται ούτε ο στόχος του καθολικού εκούσιου εμβολιασμού».

Οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας για τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους – Όλες οι αλλαγές – Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ
Τα μέτρα που θα ισχύουν από εδώ και πέρα στη διαχείριση της πανδημίας εξήγγειλε ο Θάνος Πλέυρης, στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ άλλων οι πολίτες θα κινούνται χωρίς περιορισμούς και στις κόκκινες περιοχές, ενώ στην διασκέδαση δεν θα υπάρχουν περιορισμούς στους χώρους που βρίσκονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι.

Όπως είπε τα ο Θάνος Πλεύρης τα νέα μέτρα θα ισχύουν από το Σάββατο και για 15 μέρες. Στη συνέχεια, «θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν».

«Οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα, θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι πλέον δεν θα υπάρχει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής».

Παρελθόν η απαγόρευση κυκλοφορίας
Τέλος στα μίνι lockdown

Πλήρης ελευθερία στους εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους
Οι περιορισμοί στου μικτούς χώρους ισχύουν ως έχουν

Σύμφωνα με τον υπουργό και αφού στις κόκκινες περιοχές δε θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα τοπικού χαρακτήρα, ο επιδημιολογικός χάρτης θα παραμείνει με στόχο να εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων» όπως αποστάσεις και μάσκα.

Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.