Πλήρωσε 5,5 εκατ. ο ΟΠΕΚΕΠΕ για ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Δάσωση και Leader- Στην πίστωση 5,5 εκατ. ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 19 έως και τις 25 Αυγούστου.

Ξεπερνούν τα 5,5 εκατ. ευρώ οι πληρωμές που ανακοίνωσε ότι έκανε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) την περασμένη εβδομάδα σε συνολικά 450 δικαιούχους αγροτοκτηνοτρόφους.

Μεταξύ άλλων, οι πληρωμές αφορούν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις, Δασώσεις, Νέους Αγρότες, τοπικές ομάδες Leader και βελτίωση στην παραγωγή και εμπορία μελιού.

Πιο συγκεκριµένα, υπάρχουν τρεις ακόµα µεγάλες εκκρεµότητες προς τους αγρότες. Η µία αφορά την πίστωση της πρώτης δόσης των Νέων Αγροτών στις 5 Περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, που δεν πληρώθηκαν στα µέσα του µήνα, καθώς εκεί δεν έχουν ακόµη εκδοθεί οι αποφάσεις ένταξης, η οποία και αναµένεται µέσα στο επόµενο δεκαπενθήµερο. Σηµειωτέον σε Αττική, Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά ακόµα δεν έχουν ξεκινήσει οι ενστάσεις, ωστόσο τρέχει η διορία του ενός µήνα για την προσκόµιση επιπλέον δικαιολογητικών (διακοπή εξωγεωργικής εργασίας και ιδιοκτησίας) από την ηµεροµηνία της έκδοσης των αποτελεσµάτων διοικητικού ελέγχου. Οι ενστάσεις θα ξεκινήσουν µόλις εκδοθεί η «Απόφαση ένταξης πράξης».

Επιπλέον, στις 8 περιφέρειες που ήδη πλήρωσαν την πρώτη δόση, µένουν πλέον να πληρωθούν οι εν δυνάµει δικαιούχοι, δηλαδή όσοι έχουν προσκοµίσει επιπλέον δικαιολογητικά (ιδιοκτησίας και διακοπής εξωγεωργικής δραστηριότητας). Γι’ αυτούς θα ξεκινήσει η αξιολόγηση τις ερχόµενες ηµέρες, προκειµένου να λάβουν τα χρήµατα από τον Οκτώβριο – Νοέµβριο. Σηµειώνεται εδώ πως θα ξεκινήσει το ερχόµενο διάστηµα και η αξιολόγηση ενστάσεων. Εκεί είναι άγνωστο για όποιον δικαιωθεί το πότε θα πληρωθεί και κατά πάσα πιθανότητα µετά τους εν δυνάµει δικαιούχους. Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση, η οποία θα πάρει τουλάχιστον ένα µήνα στις περιφέρειες µε µεγάλο όγκο αιτήσεων.

∆εύτερη οφειλή προς τους αγρότες, η δηµοσιονοµική πειθαρχία, που δροµολογείται για µετά τα µέσα Σεπτεµβρίου, τρίτη η τελευταία εκκαθάριση για τα προγράµµατα που γίνεται τον Οκτώβριο κατά το σύνηθες και πριν την πληρωµή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης της νέας χρονιάς.

Ακόµα, µέχρι τέλος Σεπτεµβρίου αναµένεται να πιστωθούν και τα 26 εκατ. ευρώ σε Οργανώσεις Παραγωγών οπωροκηπευτικών που υλοποιούν εντός του έτους 2022 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα, παραγωγούς οίνου στα νησιά (πλην Κρήτης), βιοκαλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού καθώς και κορινθιακής σταφίδας από το αποθεµατικό κρίσης, εξαιτίας των συνεπειών του πολέµου στην Ουκρανία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.