ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ: Στην σχέση του εφημερίου με τον Επίσκοπο αναφέρθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την διάρκεια της Ιερατική Σύναξης των Περιφερειών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων, στον Αυλώνα Αττικής.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης, ενώ παρέστησαν και οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ρωγών κ. Φιλόθεος.

O Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους ιερείς και ακολούθησε μία ευρεία σύσκεψη με θέμα τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στο επιτελούμενο ενοριακό έργο και τους τρόπους ανέλιξής του. Ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τους οραματισμούς του, αλλά και τις ποιμαντικές του κατευθύνσεις και μίλησε για την την σχέση που πρέπει να έχει ένα Εφημέριος με τον Επίσκοπο του.

Έκανε, ακόμη, ειδική αναφορά στη διεξαγωγή του συνεδρίου στις 15 και 16 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο αποφάσισε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και στο μεγάλο διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία, στις 12, 13, και 14 Οκτωβρίου.

Κατόπιν, ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος, όπου οι ιερείς αναφέρθηκαν στα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην Ενορία, στο πλαίσιο ανάπτυξης της ποιμαντικής τους δράσης.

Μετά την Σύναξη οι ιερείς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και στις δομές της Κατασκήνωσης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.