Στην απόφαση που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, τονίζεται ότι το Γραφείο Θρησκευτικού θα υπάγεται απευθείας στο Συντονιστή Υποστήριξης και θα έχει πληθώρα αρμοδιοτήτω

Μεταξύ αυτών θα είναι να «ενισχύει πνευματικά, ηθικά και ψυχολογικά με κάθε πρόσφορο μέσο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος» και να συμπαραστέκεται «στα πνευματικά προβλήματα του προσωπικού και των μελών των οικογενειών τους».

Το Γραφείο Θρησκευτικού θα μεριμνά, επίσης, «για τη θρησκευτική και πνευματική καλλιέργεια του προσωπικού με τη Θεία Λατρεία και άλλες ποιμαντικές εκδηλώσεις».

Στις αρμοδιότητές του, περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις και η μέριμνα «για τη συντήρηση των παρεκκλησίων που έχουν ιδρυθεί με πρωτοβουλία του Πυροσβεστικού Σώματος» καθώς και η επιμέλεια της «οργάνωσης της θρησκευτικής διαφώτισης και του εφοδιασμού των Υπηρεσιών με το κατάλληλο υλικό (σ.σ. θα εκδίδει και έντυπα και περιοδικά θρησκευτικού περιεχομένου)».

Το υπό σύσταση Γραφείο θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη Θρησκευτική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εκκλησιαστικούς φορείς και παρόμοιες υπηρεσίας άλλων κρατών, ενώ θα μπορεί να διοργανώνει «εκδρομές και προσκυνήματα σε χώρους με ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον».

από sdna

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.