ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: Κατά την επιστροφή του με το αεροπλάνο από την Ελλάδα, ο Ποντίφικας αποκάλυψε ποια δύο αμαρτήματα θεωρεί χειρότερα.

Η λαγνεία δεν είναι το χειρότερο από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο. Όπως επισήμανε ο Ποντίφικας σε ρεπόρτερ κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του στην Ιταλία από την Ελλάδα, υπάρχουν χειρότερες αμαρτίες από μια εξωσυζυγική σχέση.

«Τα αμαρτήματα της σάρκας δεν είναι τα πιο σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά ο 84χρονος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, εξηγώντας ότι η περηφάνια και το μίσος είναι χειρότερα αμαρτήματα.

Το σχόλιο του Πάπα για τη βαρύτητα των διαφόρων αμαρτημάτων έγινε στο πλαίσιο της απάντησής του σχετικά με την υπόθεση της παραίτησης του Αρχιεπισκόπου του Παρισιού Μισέλ Οπετί. Όπως εξήγησε ο Ποντίφικας στους δημοσιογράφους, ο λόγος που αποδέχτηκε την παραίτηση του ιερωμένου δεν ήταν επειδή εκείνος αμάρτησε, αλλά επειδή το κουτσομπολιό τον έφερε σε θέση που δεν θα μπορούσε πλέον να ηγηθεί της Αρχιεπισκοπής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.