Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρέμβει στο θέμα της Θείας Μετάληψης παρά τις εισηγήσεις που γίνονται από πανεπιστημιακούς.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές "δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της θείας Κοινωνίας" για τον οποίο αρμόδια να αποφασίσει είναι η Εκκλησία".

Η κόντρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ιεραρχών και επιστημόνων για το θέμα , σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης ,δεν βοηθά τις προσπάθειες να πειστούν οι πιστοί να εφαρμόσουν τα μέτρα και πως απαιτείται σοβαρότητα από όλες τις πλευρές.

Αντίθετα η κυβέρνηση είναι υπέρ της χρήσης μάσκας εντός των ναών και υπέρ του καθαρισμού εικόνων αλλά και όποιου αντικειμένου με το οποίο έρχεται σε επαφή ο πιστός.

Έτσι , εκτός απροόπου, η Θεία ευχαριστία θα συνεχίσει να γίνεται με τους κανόνες της Εκκλησίας η οποία όλο αυτό το διάστημα έχει εφαρμόσει με ακρίβεια τα μέσα.

Ως εκ τούτου οι θέσεις του κ.Μανώλη Δερμιτζάκη , καθηγητή γενετικής, δεν τυγχάνουν αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία παρακολουθεί με προσοχή τις θέσεις των Ιεραρχών ( Δημητριάδος,Μεσσηνίας ,Πατρών κ.α) οι οποίοι με την σειρά τους αρνούνται κάθε αλλαγή στη μετάδοση της θείας Κοινωνίας και διαμηνύουν πως κάθε άλλη σκέψη δεν θα γίνει αποδεκτή.Ωστόσο, σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί μια νέα κόντρα μεταξύ επιστημόνων και Εκκλησίας η οποία θα επιφέρει τον διχασμό της κοινωνίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.