Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε σήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή Ιερέων εξ’ Αγίου Όρους και άλλων περιοχών της Ελλάδος και Ιερέων εκ του ομοδόξου Πατριαρχείου Ρουμανίας και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Μεταξύ της πλειάδος των προσκυνητών ο πρώην Υπουργός κ. Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης, ο βουλευτής των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φιλ. Φόρτωμας, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, Διευθυντές Εκπαιδεύσεως και Εκπαιδευτικοί, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων, μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία για την Εθνική Εορτή όπου και παρευρέθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών Νάξου – Τήνου κ. Ιωσήφ, και εν συνεχεία, το Ιερό Εικόνισμα λιτανεύθηκε επί των ώμων ανδρών του Λιμεναρχείου Τήνου στην πόλη της Τήνου κατά το έθος, προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως, της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, των Ιεροπαίδων των Κατηχητικών σχολείων, των Ιεροψαλτών, του Σεβασμιωτάτου και του Κλήρου και με τη συμμετοχή των τα πρώτα φερόντων και του πιστού λαού έως της μαρμαρίνης εξέδρας της πλατείας Παντανάσσης όπου τιμές απέδωσε το πλωτό του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609.

Μετά την αναπεμφθείσα δέηση ο Σεβασμιώτατος ομίλησε και μεταξύ άλλων είπε επαινώντας τα παιδιά όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως: «…Αγαπητά μου παιδιά, οι ωραίες σκέψεις γεννούν γενναίες πράξεις, οι γενναίες πράξεις γεννούν λαμπρούς χαρακτήρες και οι λαμπροί χαρακτήρες γεννούν έξοχες προσωπικότητες. Φροντίστε να γίνετε έξοχες προσωπικότητες γιατί αυτό έχει ανάγκη το νησί μας αλλά και η πατρίδα μας. Οι ήρωες του ’21 σας βλέπουν σήμερα και σας καμαρώνουν γιατί βλέπουν ότι έχετε το ίδιο γενναίο και θαρραλέο φρόνημα στην ψυχή σας που είχαν και εκείνοι, γιατί αυτό το χρειάζεται η πατρίδα μας, η ιστορία μας και τα ιδανικά μας για να μη χαθούν ποτέ.» Απευθυνόμενος στους πολυπληθείς προσκυνητές οι οποίοι ταξίδεψαν και προσήλθαν από τα διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού είπε: «η πατρίδα μας χρειάζεται τη φιλοπατρία μας, την αγάπη μας και με σύνεση και ωριμότητα να σκεφτούμε όλοι τα αύριο…» και ευχήθηκε προς όλους για το Άγιο Πάσχα.

Εν συνεχεία όλη η εκδήλωση επελέγη με τον Εθνικό Ύμνο υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ και τις επευφημίες του λαού Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτωσαν οι Ήρωες του ’21!

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.