Με ιερά κατάνυξη εορτάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, η ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού Ιατρού και Ομολογητού.

Επίκεντρο του εορτασμού ήτο ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στον Ιερό Ναό ευρίσκεται θησαυρισμένο απότμημα του Λειψάνου του Αγίου Λουκά και ιερά του εικόνα, σεβάσματα τα οποία ευλαβείται ιδιαιτέρως ο Πατραικός Λαός και εκτίθενται εις προσκύνησιν καθ’ εκάστην Πέμπτη, που τελείται Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Λουκά.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Αγρυπνίας, ανεφέρθη στην οσία βιοτή και μαρτυρική πορεία του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην μεγάλη του παρρησία προς τον Θεό και στα θαύματα τα οποία επιτελούνται διά πρεσβειών του.

Ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη και στην ιερά μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και εκάλεσε τον Λαό να προσευχηθή υπέρ υγιείας και μακροημερεύσεως του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος φέρει το όνομα του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου και κατ’ αυτήν την ημέρα άγει τα σεπτά Αυτού Ονομαστήρια.

Αγρυπνίες επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά με την συμμετοχή των ευσεβών πατρέων, ετελέσθησαν σε πολλούς Ιερούς Ναούς της πόλεως και των προαστείων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.