Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Η ιστορία της εμφάνισης και εξάπλωσης του Χριστιανισμού είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. 

Το πόσο όμως επηρεάστηκε αυτή η πορεία από την μετέπειτα εμφανίσιμη του Ισλάμ, είναι ένα πολύ ενδιαφέρων ζήτημα ιδιαίτερα με τις σημερινές συγκυρίες που πολλοί κάνουν λόγο για πόλεμο θρησκειών. Είναι γνωστό πως οι εξισλαμισμοί, βίαιοι ή μη, άλλαξαν τον θρησκευτικό χάρτη εκατομμυρίων πιστών, κυρίως χριστιανών της Ανατολής.

Η διάφορα είναι ότι ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε με τα εκατομμύρια των μαρτύρων του που θυσιάστηκαν για την πιστή και τα διδάγματα του Ιησού Χριστού, ενώ το Ισλάμ καθοδηγήθηκε από πολέμαρχους και εξαπλώθηκε μέσω πολεμικών συγκρούσεων.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χριστιανισμός της Δύσης και όχι η Ορθοδοξία, έδωσε δείγματα βίας με κλασικό παραδεiγμα τις σταυροφορίες που λεηλάτησαν την Κωνσταντινούπολη το 1204. Το Ισλάμ είναι όμως αυτό που γέννησε και εξέθρεψε μια ασύμμετρη βία που σήμερα έχει το όνομα, Τζιχαντιστές, καθώς το ίδιο το Κοράνι διδάσκει το Τζιχάντ και όπως και οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι παραδέχονται, το Ισλάμ δεν είναι πασιφιστική θρησκεία.

Μέσα από ένα πραγματικά έντεχνο βίντεο καταγράφεται με χάρτες αυτή η πορεία της εμφάνισης και της εξάπλωσης του Χριστιανισμού και στην συνέχεια η εμφάνιση και εξάπλωση του Ισλάμ, που σήμερα προβάλλεται σαν η μεγαλύτερη ανταγωνιστική θρησκεία και αποτελεί μια εν δυνάμει απειλή για όλο τον χριστιανικό κόσμο.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.