Μέσα σε κλίμα κατανύξεως το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, και στο τέλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο προαύλιο του σπηλαιώδους ναού της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε ότι «αυτές τις ημέρες με τις αιτήσεις και τα σκιρτήματα της καρδιάς μας απευθυνόμαστε προς τον σεπτό πρόσωπό της Θεοτόκου, στη μεγάλη μάνα μας, στην οποία είμαστε υπόχρεοι και ευγνώμονες, ψάλλοντας εναλλάξ τη Μικρή και τη Μεγάλη Παράκληση. Ο τόπος αυτός ο άγιος, η παλαίφατη και ιστορική Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης, συνδέεται με τον καθένα και την καθεμιά από εμάς χωριστά, γιατί έχει μια ιερότητα και αγιότητα, καθώς αιώνες τώρα τιμάται το πάνσεπτο πρόσωπό Υπέρμαχου Στρατηγού του Γένους μας. Και η διαχρονική ευλάβεια προς το ιερό πρόσωπό Της ολοένα και περισσότερο αυξάνεται, ιδιαιτέρως φέτος που ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού. Φέτος οι προσευχές μας γίνονται εντονότερες, και η μετάνοιά μας προς την Παναγία μας καθίσταται πιο επιτακτική και η παράκλησή μας γίνεται πιο θερμή».

Όπως σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλία του ο Σεβασμιώτατος: «Με τόνο παρακλητικό και συνάμα δοξολογιακό καταφεύγουμε στην Μητέρα του Κυρίου μας και μεγάλη μάνα όλου του κόσμου για να αντλήσουμε παρηγοριά, ελπίδα και αγάπη, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή που ο άνθρωπος ψάχνει αποκούμπι για να στηριχθεί και να λάβει ελπίδα. Και αυτή είναι η «Βεβαία Ελπίδα», η Υπεραγία Θεοτόκος, που εκπληρώνει τα αιτήματά μας ανάλογα με το συμφέρον μας, ανεβάζοντας τις προσευχές μας στον θρόνο του Θεού».

Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος υπογράμμισε ότι «για άλλη μια χρονιά ήρθαμε ταπεινοί προσκυνητές της Κυράς Φανερωμένης, για να εναποθέσουμε στο ιερό εικόνισμά της τα αιτήματα, τους καημούς, τις αρρώστιες και οτιδήποτε μας απασχολεί, και να ευχαριστήσουμε τον Θεό που μας χάρισε τη μεγάλη μάνα μας». Και κατέληξε «τιμούμε την υπακοή, την ταπεινότητα, την καθαρότητα και την αγνότητα της ¨Πλατυτέρας των ουρανών¨ και καλούμαστε να μιμηθούμε αυτές τις αρετές Της».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.