Μια συγκινητική και όμορφη γιορτή για την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ελληνορθόδοξου Κολεγίου του Αγίου Ιωάννη, στο Preston της Μελβούρνης. Μέσα από το χρονικό της Επανάστασης, τις αφηγήσεις, τα τραγούδια και τους χορούς, οι μαθητές μετέφεραν νοερά τους παρευρισκόμενους στην εποχή της Εθνεγερσίας και τίμησαν τους αγωνιστές και ήρωες του 1821.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτωρίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Επετείου κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολεγίου, π. Ιωάννης Φράγκος, και μέλη του Συμβουλίου, καθώς και η Διευθύντρια του Κολεγίου, κ. Anna Urban.

Στον χαιρετισμό του ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος μετέφερε καταρχάς τις ευχές και την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. Στη συνέχεια, μίλησε για τον ρόλο της Παναγίας στην Εκκλησία μας, ενώ εστίασε στο ότι κατά το γεγονός του Ευαγγελισμού ήταν σε νεαρή ηλικία και κλήθηκε να λάβει μια δύσκολη απόφαση, για μία αλλαγή στη ζωή της έξω από τα ανθρώπινα όρια. Όμως η μεγάλη και αληθινή της πίστη, την δυνάμωσε και έκανε την ζωή της ακόμα καλύτερη, εξήγησε ο Επίσκοπος Κερασούντος. Κλείνοντας ευχήθηκε στο προσωπικό του σχολείου, τους μαθητές και τους οικείους τους να έχουν αγάπη, χαρά και ευτυχία στη ζωή τους, καθώς επίσης τα μηνύματα της διπλής εορτής του Ελληνισμού να μείνουν χαραγμένα βαθιά στην ψυχή όλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.