Το απόγευμα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των σεμιναρίων Βυζαντινής μουσικής και αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Γυθείου, όπου και πραγματοποιούνται τα μαθήματα για την περιοχή της Ανατολικής Μάνης.

Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου Γ’, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης και αγιογραφίας, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αλλά και της ειδικής εκπαιδεύσεως των νέων βυζαντινών αγιογράφων, ίδρυσε σεμινάρια Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας.

Τα σεμινάρια για την καλύτερη διευκόλυνση των ενδιαφερομέων πραγματοποιούνται στην πόλη του Γυθείου για την Ανατολική Μάνη και στη Στούπα για την Δυτική Μάνη, ενώ η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές/τριες και στον υπεύθυνο των σεμιναρίων για την Ανατολική Μάνη αρχιμ. π. Ιώβ Κουμούτση για την αξία της Βυζαντινής μουσικής και της αγιογραφίας, ενώ ευχαρίστησε τον πατέρα Ιώβ για την προσφορά του.
Τέλος ο Μητροπολίτης μοίρασε σε όλους αναμνηστικά ενθύμια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.