Αν και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, φέτος εμβολιάστηκαν 1 εκατομμύριο άνθρωποι περισσότεροι από πέρυσι, η θνητότητα αυτό το διάστημα εμφανίζεται αυξημένη, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Γρίπη: Αύξηση των θανάτων από όλες τις αιτίες

Οι αυστηρές συστάσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων από το Υπουργείο Υγείας και του ΕΟΔΥ δεν τηρήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις.

Οι 81 από τους 136 ανθρώπους που εμφάνισαν βαριά συμπτώματα δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης. Οι 117 από τους 136 ανήκαν, ωστόσο, σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Αν και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, φέτος εμβολιάστηκαν 1 εκατομμύριο άνθρωποι περισσότεροι από πέρυσι, η θνητότητα αυτό το διάστημα εμφανίζεται αυξημένη, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:

“Κατά την εβδομάδα 5/2020 (27 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου 2020), η θνησιμότητα στην Ελλάδα από όλες τις αιτίες παρουσίασε αύξηση, στους 2.940 θανάτους ή +2,7 σταθερές αποκλίσεις (SD) πάνω από τo αναμενόμενo για την εποχή.

Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης εκτιμάται ότι οφείλεται στη γρίπη. Παρόμοιες αυξήσεις στη θνησιμότητα έχουν παρατηρηθεί και σε προηγούμενα έτη, ιδιαίτερα σε περιόδους με επικράτηση του ιού γρίπης Α(Η3Ν2)”

Οι ειδικοί ωστόσο, συμβουλεύουν όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, ή ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, να σπεύσουν να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα.

Η εποχική γρίπη θα διαρκέσει έως και τον Μάρτιο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.