Δύο μέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ στέλνει το δικό του μήνυμα στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά. Ο Σεβασμιώτατος εστιάζει στο γεγονός πως φέτος -περισσότερο από ποτέ- θα πρέπει να καλλιεργηθεί ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοκατανόηση, ώστε με την αξιοποίηση των γνώσεων και την καλλιέργεια των αρχών και των αξιών, που ο ίδιος ο Χριστός μας διδάσκει, να ξεπεραστούν οι κάθε είδους δυσκολίες. Ταυτόχρονα, παροτρύνει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να συνεργαστούν για να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες της πολλαπλής φετινής κρίσης!

«Αγαπητά μου παιδιά

Ξεκινάει η καινούργια σχολική χρονιά με ιδιαίτερες συνθήκες και διαφορετικά δεδομένα, αλλά με κάτι σίγουρο και σταθερό που είναι η αναφορά μας στην βοήθεια του Θεού, με τον καθιερωμένο αγιασμό. Ξεκούραστοι, ανανεωμένοι και οπλισμένοι με νέα δεδομένα ξεκινάμε τον αγώνα της μάθησης και της προσπάθειας. Μάθησης σχετικά με τις γνώσεις, προσπάθειας σε σχέση με το ήθος. Φέτος, όσο ποτέ άλλοτε, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοκατανόηση, ώστε με την αξιοποίηση των γνώσεων και την καλλιέργεια των αρχών και των αξιών, που ο ίδιος ο Χριστός μας διδάσκει, να ξεπεράσουμε τις κάθε είδους δυσκολίες της φετινής σχολικής χρονιάς.

Μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς, συνεργασθείτε για την φετινή χρονιά, ώστε στην σύγχρονη πραγματικότητα, την γεμάτη αντιξοότητες, δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, οικογένεια πρώτα και μετά το σχολείο, να αποτελέσουν αντίβαρα ποιοτικής εκπαιδεύσεως, συνολικής μαθήσεως, ενδυναμώσεως και αισιοδοξίας απέναντι στην πολύπλευρη κρίση και παγκόσμια δοκιμασία που ταλανίζουν τον λαό μας. Γονείς και εκπαιδευτικοί, το έργο σας είναι εθνική εκπαίδευση μεγίστης σημασίας, γι’ αυτό εύχομαι και προσεύχομαι για όλους σας και την φετινή χρονιά, ο Χριστός πλουσιοπάροχα να σας χαρίζει δύναμη, φώτιση, κουράγιο και υπομονές, ώστε με την καθημερινή προσευχή και προσοχή να φθάσουμε και στο τέλος νικητές και όχι νικημένοι.

Αγαπητά μου παιδιά, δεν έμεινα στις δυσκολίες, επιθυμίες, προκλήσεις για την φετινή χρονιά. Ξέρω, πως και φέτος πάλι θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε, μέσα από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, για κάτι καλύτερο. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους, ώστε με την βοήθεια του Θεού, και φέτος να τερματίσουμε νικητές του αθλήματος «της δια βίου μάθησης».

Καλή ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, γεμάτη χαρά, επιτυχίες και την ευλογία του Θεού.

Ο επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας

Ο Μητροπολίτης

Ο Γρεβενών Δαβίδ»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.