Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώπιον του αντίγραφου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας, τελέσΘηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά.

Αποστολή ope.gr: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του ναού. Συμπροσευχόμενος στο ιερό βρέθηκε ο επιχώριος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Πλήθος πιστών στο ναό

Πλήθος πιστών προσήλθε και σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας για να συμμετάσχει στο μυστήριο της Θείας Λειτουργίας και να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου απευθυνόμενος στους πιστούς υπογράμμισε ότι η έλευση της Εικόνας είναι ένα τάμα το οποίο εκπληρώθηκε μετά από πέντε χρόνια.

Ο Γέροντας Εφραίμ υπογράμμισε ότι διέκρινε στα πρόσωπα των πιστών συγκίνηση, αγάπη και ευχαριστίες προς το Θεό για την εγκαθίδρυση της εικόνας στο ναό. Ζήτησε από τους πιστούς να έρχονται να λένε τα προβλήματα και τον πόνο τους στην Παναγία.

Στον πνευματικό του λόγο είπε – μεταξύ άλλων – ότι πρέπει να αγαπήσουμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτόν μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.