Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν από τις 14 Αυγούστου του 2005 όπου στα βουνά του Γραμματικού γράφθηκε μια από τις πιο τραγικές αεροπορικές τραγωδίες του Ελληνισμού.

Ο Κυπριακής καταγωγής Μητροπολίτης Γουινέας Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ελλάδα με την άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου ιερούργησε στις 14 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γραμματικό, στο σημείο που έλαβε χώρα η αεροπορική τραγωδία με 121 θύματα.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο των αδικοχαμένων επιβατών στον Ναό που ανηγέρθη στη μνήμη των θυμάτων με φροντίδα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Στη συνέχεια ακολούθησε Τρισάγιο στον χώρο που βρέθηκε η άτρακτος του αεροσκάφους.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου κ. Κυρίλλου, ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρόξενος της Κύπρου, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνος, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων και κάτοικοι του Γραμματικού που είχαν βοηθήσει τα σωστικά συνεργεία την ημέρα του ατυχήματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.