Ένα θετικό βήμα προς τη δημιουργία ενός πιο οργανωμένου και ισχυρού φορέα, έγινε στην Αυστραλία, υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης Αιμιλιανού, με την πρώτη Σύναξη Νέων της Νέας Νότιας Ουαλίας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις διάφορες Αδελφότητες Νεολαίων της πολιτειάς.

Οι Αδελφότητες Νεολαίας παραδοσιακά έκαναν ξεχωριστές συγκεντρώσεις, λειτουργώντας ανεξάρτητα.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη από πολλές συναθροίσεις που προγραμματίζονται για το μέλλον, με στόχο να ενώσουν κληρικούς, εκπροσώπους από Ενορίες, πανεπιστήμια και κοινότητες σε κοινές δράσεις και συνεργασία για την ανάπτυξη της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Από την άφιξή του στην Αυστραλία, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είχε επισημάνει: “νέοι άνθρωποι… δεν είναι απλώς το μέλλον, είναι και το παρόν της Εκκλησίας”.
Ο Θεοφιλέστατος καλωσόρισε τους 45 παρευρισκόμενους και παρείχε προς αυτούς στοργική καθοδήγηση και υποστήριξη, ενισχύοντας τη σχέση ιεραρχίας – νεολαίας μέσα στην Εκκλησία.
Οι συμμετέχοντες νέοι συμμετείχαν στη συλλογική ανταλλαγή ιδεών και προτάσεις για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι. Σε πρώτο στάδιο αποφασίστηκε η συγκρότηση εργαστηρίων για την οργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος αναγνώρισε το αίτημα της νεολαίας για αλλαγή και έδωσε την ευλογία του να αλλάξει το όνομα της “Κεντρικής Επιτροπής Νεολαίας (CYC)” σε “GO Youth”. Το “GO ” είναι και ένα αρκτικόλεξο για τους Έλληνες Ορθόδοξους (Greek Orthodox) και μια πρόσκληση για δράση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.