Τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα επισκέφθηκαν πριν λίγες ημέρες μεταπτυχιακοί φοιτητές προγράμματος Θρησκευτικός Τουρισμός του Πανεπιστημίου ΛΟΓΟΣ προκειμένου να ενημερωθούν για την ιστορία της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας και το ποιμαντικό έργο που επιτελεί.

Τους φοιτητές και τις φοιτήτριες υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος ο οποίος και τους ενημέρωσε σχετικά με την ιστορία της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ειδικότερα, ο Θεοφιλέστατος τόνισε τη σημασία της κατανόησης της ιστορίας των θρησκειών χωρίς να διαχωρίζονται τα ιστορικά γεγονότα από το πνευματικό νόημα. Επίσης, αναφέρθηκε στους σταθμούς και τα σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του Χριστιανισμού στην Αλβανία από την ίδρυση του μέχρι σήμερα. Τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την Ορθόδοξη Εκκλησία να αποκτήσει την Αυτοκεφαλία της, τι σημαίνει η Αυτοκεφαλία για την Εκκλησία, τη διαδικασία ανασυγκρότησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά τον άθεο διωγμό του καθεστώτος Χότζα, τη διαποίμανσή της.

Οι φοιτητές ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στο συγκρότημα του Καθεδρικού Ναού με επίσκεψη στο Παρεκκλήσι της Γέννησης του Χριστού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.