Πολύ όμορφες στιγμές βίωσαν οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Graz με αφορμή τις φετινές γιορτές τού Αγίου Δωδεκαημέρου.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά του σχολείου ετοίμασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες, τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα και γνώρισαν παραδοσιακά έθιμα του Αγίου Δωδεκαημέρου της πατρίδας μας. Κάθε παιδί έλαβε ως δώρο, εκτός από το ημερολόγιο τού 2022 πού έφτιαξε με τα χέρια του, ένα ελληνικό παιδικό βιβλίο καί γλυκίσματα. Ακόμη, οι μαθητές καί οι μαθήτριες τού Δημοτικού, Γυμνασίου καί Λυκείου έλαβαν δώρο καί από ένα σχολικό σακίδιο με την επωνυμία τού σχολείου!

Μάλιστα, στον αύλειο χώρο της αίθουσας όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα τού σχoλείου, τα παιδιά με τα τρίγωνά τους και συνοδεία βιολιού και ντεφιού τραγούδησαν παρουσία των γονέων τους τα παραδοσιακά κάλαντα της περιόδου.

Μια από τις μορφές οργάνωσης της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό, την οποία έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.), είναι ο θεσμός των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΤΕΓ).

Τα ΤΕΓ είναι εκπαιδευτικές μονάδες που λειτουργούν συνήθως τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα και απευθύνονται κυρίως σε μαθητές ελληνικής καταγωγής οι οποίοι παρακολουθούν το υποχρεωτικό πρόγραμμα στα πρωινά σχολεία του κράτους υποδοχής στην αντίστοιχη γλώσσα της εκάστοτε χώρας (π.χ. αγγλικά στη Μ. Βρετανία, σουηδικά στη Σουηδία). Είναι σχολεία της μη τυπικής εκπαίδευσης, τα οποία δεν παρέχουν επίσημους τίτλους σπουδών, αλλά οργανώνονται από παροικιακούς φορείς, με τη στήριξη του ελληνικού κράτους, με σκοπό τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού στις νεότερες γενιές της ομογένειας. Στα σχολεία αυτά η Ελληνική Γλώσσα διδάσκεται περισσότερο ως δεύτερη/ξένη γλώσσα και λιγότερο ως μητρική γλώσσα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.