Οι ισχυροί δεσμοί της Ελλάδας και της ομογένειας διατηρούνται μέσα από την ελληνική γλώσσα και την Ορθόδοξη Πίστη μας ανέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Κατσανιώτης σημείωσε: “Η ομογένεια της Αμερικής είναι από τα πιο δραστήρια μέλη της Διασπορά μας. Με εξαιρετική οργάνωση, υψηλό πατριωτικό φρόνημα και ισχυρές θέσεις στην αμερικανική κοινωνία, προωθεί και ενισχύει πάντα τις θέσεις του ελληνισμού στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το βασικό αίτημα που μου έθεσαν ήταν να ενισχύσουμε τα σχολεία της ομογένειας με περισσότερους Έλληνες δάσκαλους και καθηγητές, προκειμένου τα παιδιά τους – γνήσια ελληνόπουλα 2ης και 3ης γενιάς – να μην αποκοπούν από τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ένα αίτημα που δείχνει τη θέληση αυτών των ανθρώπων να διατηρήσουν ισχυρούς δεσμούς με τη Μητέρα Πατρίδα. Και οι ισχυροί δεσμοί διατηρούνται μέσα από την ελληνική γλώσσα και την Ορθόδοξη Πίστη μας”.

Παράλληλα τόνισε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει δεχθεί αντίστοιχα αιτήματα και από άλλες ομογενειακές κοινότητες. “Ήδη, μέσα από την εξαιρετική συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προσπαθούμε να τα επιλύσουμε. Πρόσφατα, αντιμετωπίσαμε ένα αντίστοιχο πρόβλημα με τα μειονοτικά σχολεία στην Αλβανία. Αποτελεί χρέος για την Ελληνική Πολιτεία να δείχνει έμπρακτα πως βρίσκεται σταθερά δίπλα στους απανταχού Έλληνες”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.