ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : 1η κατηγορία: Ανήκουν εκείνοι που και έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ ή άθροισμα κύριας σύνταξης και επικουρικής άνω των 1.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά που θα δώσει η κυβέρνηση και εάν κριθεί δικαστικά ότι δικαιούνται επιπλέον ποσά, θα τους καταβληθούν.

2η κατηγορία: Όσοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ και δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Με την καταβολή ποσού από την κυβέρνηση θα αποσβεστεί οποιαδήποτε άλλη απαίτησή τους.

Έχουν μία περίοδο τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο να σκεφθούν εάν επιθυμούν να προχωρήσουν σε αγωγή. Εάν λάβουν τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στο ποσό της κύριας σύνταξης, αποσβένονται όλες οι απαιτήσεις είτε προέρχονται από την κύρια, την επικουρική, τα δώρα κ.ά., ακόμα και αυτές που δεν έχουν κριθεί βάσει της σχετικής τροπολογίας που έφερε η κυβέρνηση.

3η κατηγορία: Όλοι οι συνταξιούχοι που δεν έχουν λάβει αναδρομικά και με βάση την 5ετή παραγραφή ή αν την έχουν διακόψει, κάνοντας αίτηση, μπορούν και το επόμενο διάστημα να κάνουν προσφυγή.

Από 500 έως 3.500 ευρώ θα κυμαίνονται τα αναδρομικά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι οι οποίοι θα δουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τα αναδρομικά αποκλείονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έπαιρναν κάτω από 1.000 ευρώ καθώς και οι δικαιούχοι από τις επικουρικές και τα δώρα των επικουρικών.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, Διονύση Ρίζο, ουσιαστικά οι συνταξιούχοι θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες δικαιούχων, ανά ταμείο, οι οποίοι υπολογίζονται σε 800.000 με 900.000, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ.

Ποτε πληρώνονται συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020 ΙΚΑ ΟΓΑ ΟΑΕΕ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.