ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ: Πλήθος κόσμου αυτήν την ώρα στην Κηφισιά για τον Εσπερινό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Αυτή την ώρα τελείται Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς κ. Κυρίλλου.

Την Κυριώνυμο ημέρα 6 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς Κυρίλλου ενώ το απόγευμα της 6ης Αυγούστου και ώρα 19:30 θα τελεσθεί Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η Ιερά Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Το Ορθρινό Ευαγγέλιο της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021. Εορτή της Ορθοδοξίας: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και Θεού και Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Κατά Λουκά: Η μεταμόρφωση του Ιησού. Ορθρινό Ευαγγελικό απόσπασμα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Ευαγγελικό απόσπασμα Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Το παρακάτω Ευαγγέλιο αναγιγνώσκεται στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς ή/και προς τιμήν της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

᾿Εγένετο δὲ μετὰ τοὺς λόγους τούτους ὡσεὶ ἡμέραι ὀκτὼ καὶ παραλαβὼν τὸν Πέτρον καὶ ᾿Ιωάννην καὶ ᾿Ιάκωβον ἀνέβη εἰς τὸ ὄρος προσεύξασθαι.

Η συνεχεια στο άρθρο Ορθρινό Ευαγγέλιο Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 – Μεταμόρφωση του Κυρίου

@ekklisiaonline

Εσπερινος μεταμορφωσεως του Σωτήρος στο Κεφαλαρι Κηφισιας #μεταμορφωση

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.