ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Με ένα διαφορετικό τρόπο φέτος εορτάστηκε η Μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του εν όρει Δομβού ασκήσαντος, η οποία τιμάται ιδιαιτέρως στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου. Ο ευσεβής λαός της Κύμης τιμάει και αποδίδει ύμνους και δεήσεις προς τον Όσιο Σεραφείμ εις ανάμνησην του γενομένου θαύματος, το οποίο συνέβη πριν 150 χρόνια με τους κατοίκους μες στην απελπισία τους να επιζητούν με ικεσίες την βοήθεια του Οσίου Σεραφείμ, που ασκήθηκε και αγίασε στο όρος Δομβούς της Βοιωτίας, να πρεσβεύει ώστε να σωθούν οι καλλιέργειες τους από την επιδρομή σμήνους ακρίδων. Εν τέλει, με τη χάρη, τη βοήθεια και τη μεσιτεία του Οσίου εξοστρακίστηκε το σμήνος των ακρίδων προς τη θάλασσα της Κύμης, ώστε για να διασωθούν οι καλλιέργειες από τον αφανισμό.

Έκτοτε αδιάκοπα κάθε χρόνο τιμάται η Μνήμη του Οσίου Σεραφείμ με την καθιερωμένη λιτανεία των ιερών εικόνων των 4 Ιερών Ναών της Κύμης, με σημείο συνάντησης τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και δια λιτανευτικής πομπής προς το εξωκλήσι του Προφήτου Ηλία.

Φέτος όμως όπως και η περσινή εορτή του Οσίου Σεραφείμ εορτάσθηκε λιτά λόγω των υγειονομικών μέτρων και δεν πραγματοποιήθηκε ως είθισται η λιτανευτική πομπή των ιερών εικόνων απο τις ενορίες της Κύμης στο εξωκλήσι του Προφήτου Ηλία

Το εσπέρας της Τετάρτης Διακαινησίμου 5 Μαΐου τελέσθηκε στο εξωκλήσι του Προφήτου Ηλία ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή των ιερέων διακόνων αλλά και των πιστών, που με τάξη προσήλθαν να τιμήσουν το Όσιο Σεραφείμ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.