Το σημερινό Doodle τιμά την ετήσια γιορτή της Ταϊβάν, γνωστή ως Φεστιβάλ Φανάρι, μία από τις πιο πολύτιμες περιπτώσεις του έθνους που πέφτει στην πρώτη πανσέληνο της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Σε όλη την Ταϊβάν, οι εορτασμοί του Φεστιβάλ Lantern περιλαμβάνουν χιλιάδες λαμπερά χάρτινα φανάρια, το καθένα χαραγμένο με ευχές για το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το μύθο, οι ορεινοί αγρότες στην αρχαία Ταϊβάν απελευθέρωσαν πλωτά φανάρια στον ουρανό ως τρόπο να διαβεβαιώσουν τα μέλη της οικογένειάς τους ότι ήταν ασφαλή και υγιή. Σήμερα, τα φανάρια που απελευθερώνονται στον ουρανό σε ολόκληρη την Ταϊβάν είναι ζωγραφισμένα με τα πάντα, από pandas έως γάτες και το καθένα έχει το δικό του νόημα, όπως μεγάλη τύχη ή τύχη σε μια σχέση.

Το φεστιβάλ Lantern, το οποίο έγινε επίσημο το 1990 από την κυβέρνηση της Ταϊβάν, δημιουργήθηκε ως ιδέα να τιμήσει την τοπική λαογραφία που είναι υφασμένη στην ιστορία του έθνους.

Η πρώτη επανάληψη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε μόνο στην Ταϊπέι, αλλά έκτοτε έχει γίνει δημοφιλής και τώρα γιορτάζεται με φωτιστικές εγκαταστάσεις τέχνης σε ολόκληρο το νησιωτικό έθνος – και σε όλο τον κόσμο!

Καλό φεστιβάλ φαναριών, Ταϊβάν!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.