Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των εν Μελιτινή 33 Μαρτύρων καθώς και των συζύγων αγίων Μελάνιππου και Κασσίνης και του υιού αυτών Αγίου Αντωνίου, οι οποίοι κατάγονταν από την Άγκυρα της Μικράς Ασίας και έζησαν κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, που έθεσε σε εφαρμογή το όραμά του να επαναφέρει την αρχαία θρησκεία της μυθολογίας.

Όντας ενάρετοι Χριστιανοί, ανέθρεψαν το γιο τους Αντώνιο με μεγάλη επιμέλεια και τον ανέδειξαν άξιο μέλος της κοινωνίας και δόκιμο εργάτη του Ευαγγελίου.

Όταν ο Αγριππίνος πληροφορήθηκε τον ενάρετό τους βίο, προσπάθησε να αλλάξει την πίστη τους, λέγοντάς τους ότι από αυτούς εξαρτάται η ζωή του παιδιού τους και ότι αν απαρνιόνταν τη Χριστιανική τους Πίστη, θα χάριζε τη ζωή στο γιο τους. Τον Αντώνιο τον πίεζε, λέγοντάς του ότι μπορεί να σώσει τους γονείς του, εάν απαρνηθεί τον Ιησού Χριστό.

Εκείνοι όμως δε φοβήθηκαν το μαρτυρικό θάνατο, καθώς ήταν αφοσιωμένοι ολόψυχα στον Κύριο Ιησού Χριστό. Ο Αγριππίνος εξοργίστηκε, ακούγοντάς τους να εξυμνούν τον Ιησού και διέταξε το βασανισμό τους. Όμως, με τη βοήθεια του Θεού, ο Αντώνιος έμεινε αβλαβής, ένεκα του θάρρους και της σταθερότητας στην πίστη του.

Τελικά οι δήμιοι τον αποκεφάλισαν και έτσι ο Άγιος Αντώνιος ετελειώθη, κοσμημένος από τον Κύριο, όπως οι γονείς του, με τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου και της δόξας της Βασιλείας του Θεού.

Αγαπητοί μου, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, υπάρχουν και σήμερα παραδείγματα γονέων που αναλαμβάνουν με σοβαρότητα την ιερή αποστολή της ανατροφής των παιδιών τους. Αντιστέκονται στις δοκιμασίες και στους κινδύνους, μαζί με τα παιδιά τους, τα οποία παιδαγωγούνται με θυσίες, υπομονή, στοργή κι αγάπη, πάντοτε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.