Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ: Στις 8 Νοεμβρίου εκάστου έτους η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία εορτάζει την «σύναξη των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων και ουράνιων αγγελικών ταγμάτων», ενώ η ελληνική πολεμική αεροπορία εορτάζει κατ’ εξοχήν τον αρχάγγελο Μιχαήλ, που είναι ο θεόσταλτος προστάτης της.

Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ: Οι προστάτες της αεροπορίας – Εορτή 8 Νοεμβρίου

Όπως οι αγγελικές δυνάμεις είναι προστάτιδες των ανθρώπων έναντι κάθε ψυχοφθόρου διαβολικής απειλής, έτσι και η πολεμική αεροπορία μας είναι προστάτιδα τής καθαγιασμένης Πατρίδας μας έναντι κάθε εξωτερικής πολεμικής απειλής.

Επίσης, οι ίδιοι άγγελοι, και κυρίως ο αρχάγγελος Μιχαήλ, είναι προστάτες τής αεροπορίας μας και αρωγοί σε κάθε αμυντική ή απελευθερωτική ενέργειά της επειδή χάρη στον Ελληνισμό και στον πανάρχαιο πολιτισμό του ο αληθινός Λόγος τού Θεού εξαπλώνεται αενάως και επωφελώς σε ολόκληρο τον Κόσμο και αδιαλείπτως φωτίζει ολόκληρη την δημιουργία.

Οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ ονομάζονται και «ταξιάρχες». «Ταξιάρχης» είναι ο «αρχηγός τής τάξεως», ο «αρχηγός ενός συντεταγμένου σώματος».

Ο όρος είναι συνώνυμος τού «ταξίαρχος». Κατά την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία, «άγιος ταξιάρχης» είναι ο αρχάγγελος που έχει τεθεί επικεφαλής μίας «τάξεως αγγέλων», δηλαδή ενός συντεταγμένου σώματος αγγέλων.

Η συνέχεια στο άρθρο Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ: Οι προστάτες της αεροπορίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.