ΚΥΡΙΑΚΗ Δ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 07.30 - Κυριακής Δ Λουκά των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Ζ Οικουμενικής Συνόδου και την παραβολή του καλού σπορέα.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής Δ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Λογγίνου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής Δ Λουκά με την παραβολή του σπορέα από τον Ιησού – Ευλογία και Εορτή Αγίου Λογγίνου και των Αγίων Πατέρων της Ζ Οικουμενικής Συνόδου. Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Η Μνήμη της Ζ Οικουμενικής Συνόδου των Θεοφόρων Πατέρων στη Νίκαια. Ο Άγιος Λογγίνος ο Εκατόνταρχος ο Μάρτυρας επί τω Σταυρώ και συν αυτώ δύο στρατιώτες. Η παραβολή του καλού σπορέα. Κυριακή Δ Λουκά.

«ὁ σπόρος ἐστὶν ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ».

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 07.30 – Κυριακής Δ Λουκά των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Ζ Οικουμενικής Συνόδου και την παραβολή του καλού σπορέα.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή Δ Λουκά – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 07.30. Δ Κυριακής Λουκά με την εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου και την παραβολή του σπορέα με τον σκοπό των παραβολών από τον Ιησού Χριστό.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΓΙΝΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΓΙΝΟΣ
ΕΟΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Δ ΛΟΥΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Δ ΛΟΥΚΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 16 Οκτωβρίου 2022 της Κυριακής Δ Λουκά με την παραβολή του σπορέα live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Δ Κυριακή Λουκά με την εορτή του Αγίου Λογγίνου του Μάρτυρα και των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Ζ Οικουμενικής Συνόδου.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής και Αποστόλου Ιακώβου. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής Δ Λουκά με την παραβολή του καλού σπορέα – Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Θεία Λειτουργία Αγίου Λογγίνου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός. Η Μνήμη της Ζ Οικουμενικής Συνόδου των Αγίων Πατέρων στη Νίκαια.

Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Κυριακη
Κυριακη Δ Λουκά
Αγιοσ Λογγινοσ
Αγιων Πατερων
Σπορεασ
Παραβολη
Ιησουσ
Θεια λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Παρακληση
16 Οκτωβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.