ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Ποιοι γιορτάζουν σήμερα. Ο Άγιος Μηνάς ήταν στρατιώτης στην Αίγυπτο και αργότερα έγινε μοναχός στην Φρυγία. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε φρικτά λόγω της χριστιανικής πίστης του, και τελικά βρήκε μαρτυρικό θάνατο επί Διοκλητιανού.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Νοεμβρίου – Εορτολόγιο: Μηνάς,Βικέντιος, Βικέντης, Βικεντία,Βίκτωρ, Βίκτωρας, Βίκτορας, Βικτωρία, Βικτορία,Δράκων, Δράκοντας, Δράκος, Δρακούλης, Δρακούλα

Φυλακίστηκε και βασανίστηκε φρικτά λόγω της χριστιανικής πίστης του, και τελικά βρήκε μαρτυρικό θάνατο επί Διοκλητιανού. Τα ιερά οστά του μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο και θάφτηκαν «εκεί που κάνουν στάση οι καμήλες».

Ο Άγιος Κωσταντίνος έκτισε μεγάλο ναό προς τιμή του. Ο Άγιος Μηνάς γεννήθηκε στην Αίγυπτο στα μέσα περίπου του 3ου αιώνα μ.Χ. από γονείς ειδωλολάτρες. Αν και μεγαλωμένος από Εθνικούς ο Άγιος Μηνάς, έφηβος ακόμη, έγινε χριστιανός.

Μεγαλώνοντας, έγινε στρατιωτικός στον Ρωμαϊκό στρατό, στο ιππικό τάγμα των Ρουταλικών, υπό την διοίκηση του Αργυρίσκου.Το ιππικό τάγμα των Ρουταλικών ήταν στο Κοτυάειον (σημερινή Κιουτάχεια) της Μικράς Ασίας. Εκεί ο Μηνάς διακρίθηκε.

Δυστυχώς όμως, τρεις αιώνες μετά την έλευση του Χριστού και ο παλαιός κόσμος ακόμη δεν ήθελε να αλλάξει. Ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός διέταξαν διωγμό πάλι, ο δε διωγμό κράτησε από το 303 έως το 311 μ.Χ. Ο Μηνάς κλήθηκε να πεινα πει αν ήταν χριστιανός ή ειδωλολάτρης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.